Styret ser behov for å informere alle beboere om at vi nå jobber tett med forretningsfører (BORI), for å endre borettslagets likviditet. Økonomien i borettslaget er mildt sagt stram, og det er helt nødvendig å foreta en inntektsøkning. Det ble varslet husleieøkning på 5% 1. juli. Styret må nå orientere om at det vil komme ytterligere økning av felleskostnader innen relativt kort tid./p>

Det har de siste årene vært gjennomført god kostnadskontroll av borettslagets økonomi, noe som har evnet å snu en negativ trend – men dette til tross, også med bakgrunn i det siste årets inflasjon/prisstigning – er det nå en så anstrengt økonomi at styret anser det uansvarlig å ikke ta grep for å snu den økonomiske trenden. Målet er å øke likviditeten til et akseptabelt overskudd i løpet av en 3 års periode. Vi har også et større vedlikeholdsarbeid foran oss; det er helt nødvendig å starte planleggingen av rørfornying i borettslaget i løpet av høsten.
I samarbeid med forretningsfører vil vi søke å finne løsning for begge utfordringer, men dette krever dessverre også at borettslagets inntekter økes, som vil måtte medføre høyere husleie for oss alle.
Styret vil i løpet av noen uker gjennomføre møte med forretningsfører for å avklare hvilket handlingsrom vi har, før vi kan gå ut med nærmere informasjon om hvor stor og når vi vil gjennomføre husleieøkning.

Dette er dessverre et resultat av mange års styre hvor borettslagets økonomi ikke har vært ivaretatt med tanke på fremtidig vedlikeholdsbehov – det har ikke vært prioritert å bygge opp en solid likviditet som kunne tåle nødvendig vedlikehold/endringer i tråd med forskrifter. Styret vil derfor i samråd med forretningsfører gjøre nødvendige endringer for å sikre en solid fremtidig økonomi, og vi kommer tilbake til dere med informasjon vedrørende husleieøkning så snart som mulig – slik at man vet hva man har å forholde seg til. Vi håper på forståelse for situasjonen, og ønsker å gi uttrykk for at styret ser hvilke utfordringer dette vil kunne medføre for den enkelte – vi bor jo også her – men det er umulig å unngå en ytterligere økning slik situasjonen nå er.

Styret