Det er besluttet å øke husleien i borettslaget for beboere med 10 % fra 01.10.2023.

Bakgrunnen for nok en økning av felleskostnader i år, er forankret i den generelle prisveksten vi opplever i samfunnet, som medfører økte driftskostnader for borettslaget - samt det faktum at borettslagets økonomiske utvikling har vært i hårfin balanse de siste årene. Styret har, med forretningsfører i BORI hatt en budsjettgjennomgang for 2024 - hvor vi har sett på utviklingen mot kommende år.

Det sittende styret ønsker en endring i denne utviklingen, som kan gå i negativ retning dersom det ikke sikres en inntekt som bedrer borettslagets likviditet betraktelig.

Vi står også ovenfor en situasjon hvor vi må planlegge for kommende rørfornying i borettslaget. Det har de senere årene vært et økt antall vannlekkasjer grunnet dårlige/gamle rør. Dette medfører økte driftsutgifter i form av egenandeler og forsikringspremier for borettslaget. Styret anser det som nødvendig at budsjetter og økonomisk likviditet er positiv, i henhold til at et slikt arbeid kan påbegynnes. Styret vil i løpet av høsten jobbe for å anskaffe totalentreprenør for dette arbeidet, og planlegge for kartlegging av borettslagets rørkvalitet og omfang/behov for rørfornying.

Det vil selvfølgelig bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling i forbindeIse med rørfornyingen, da dette vil kreve økonomiske insentiver/økning av fellesgjeld for borettslaget. Styret vil informere fortløpende når dette arbeidet tiltar.